Loes en Jitske down under

4 seizoenen in 1 dag

Lieve mensen,

Dederde dag zijn we weerhet centrum van melbourne ingedoken. Lekker weertje, we begonnen in de Queen Victoria market, een grote overdekte markt met van alles en nog wat.
Natuurlijk niets gekocht want het geld gaat hard hier! Met de City Circle Tram door de stad gereden en uit gestapt het Parliament House, ook nog even het huisje van James Cook bewonderd, waarna we opweg gingen naar het Moomba Festival. Dat is een vierdaags durend, alcoholvrij(!), familie festival, met gezellige activiteiten, muziek, kermis, skate competitie en waterski wedstrijd op de Yarra River.
Toen we over Federation Square liepen, begon het opeens in rap tempo te betrekken. Kei harde wind en pik zwarte lucht. We wilde gaan schuilen in de kerk, toen opeens enorme hagelstenen naar beneden kwamen zetten. Als een gek gaan rennen naar het dichtsbijzijnde gebouw zonder afdakje,met onze tas boven ons hoofd. Aangezien de hagel nogal pijn deed, toch maar een afdakje gezocht, maar toen de lantarenpalen scheef gingen staan van de wind, zijn we toch maar een cafeetje in gevlucht. Daar stond half Melbournete schuilen, met het water aan deenkels. Deze situatie zorgde voor veel hilariteit. Na een tijdje besloten we toch maar richting het hostel te gaan, maar eenmaal in de tram werden we er vrij snel uitgeschopt, omdat de straten overstroomd waren.Twee uur rond gehangen in een groot casino, waarvan uit we konden zien dat sommigeauto's tot hun portier onderwater stonden. HEFTIG! Na wat opgewarmd te zijn ons toch weer naar buiten gewaagd en naar hetvolgende station gelopen. Wel met een grote omweg, aangezien de rechtstreekse straat helemaal blank stond. Rond 8 uur's avonds droog en wel in het hostel. 'S Avonds nog even St. Kilda onveilig gemaakt. Veel aanspraak van de Aussies.

Volgende dag rond tien uur wakker geworden. Een chilldagje ingevoerd, we wilde naar de Royal Botanic Gardens, maar door de storm gesloten. Dus dat hebben we vandaag gedaan. Ook weer even op Moomba geweest, toffe skate competitie bewonderd en toen weer snel naar huis gegaan, want het begon weer te regenen. Misschien maar een parapluutje aanschaffen.....? Morgen gaan we op auto jacht, spannende opgaven!

Hier nog even onze goede nummers met landnr. ervoor:

Jits: +61450690362

Loes: +61450690361

Lots of love, Loes en Jitske

eem

haha denk je dat je naar het zonnige down under gaat kom je alsnog in regenbuien terecht! klinkt toppie dames succes met de autojacht!!! ga nu nog ff jullie fototjes bewonderen! xx ps ik ben alweer bijna thuis aaah nog maar 6 daagjes snik snik

eem

ps2 gave fotos!

danja

Heej jits,
Wat heb je al gaafe en gekke dingen meegemaakt in die paar dagen dat je in AUSTRALIA bent. Ik mis je wel al hoor en helemaal toen je gister aan de telefoon was.
Heel veel succes met het vinden van een auto (en doe vooral voorzichtig met jou rijkunsten) nee hoor ik heb er alle vertrouwen in. Jits en Loes maak er iets leuks van en ik hou het nog wel even vol zonder je hoor jits.
dikke kus je liefste zusje DANJA (ofcourse)

Sas

Lieve vriendinnetjes!!
wat klinkt dit allemaal goed zeg! en wat hebben jullie geniale foto's! hotte boys hoor *beff*
hoe staat het met de geile mannen?!?!
gaat het met je nieuwe imago jits? of sleur je loes de afgrond in!;)

dag schatjes!
ik ga jullie snel mailen maar ik heb het zoo druk met andere dignen;)
KUS!

kiki

4 dagen geen alcohol!!???
Dat wordt afkicken Jits, ik hoop dat de hotte mannen je een beetje kunnen steunen.
Kusjes

ingrid

Wauw wat leuk om foto's te zien......geeft al een behoorlijke indruk van Melbourne....tja....de regen is natuurlijk met jullie meegereisd.....he genieten hoor....xxxx succes met het kopen van een auto

Esta & Cliff

Lieve Jits,
Wat een geweldige en ook spannende verhalen..., lijkt me een hele belevenis daar aan de andere kant van de aardbol! Kun je niet beter een vliegtuig kopen in plaats van een auto..., dan zie je nog eens wat van het land! Nee, het lijkt ons super om met een auto langs de kust te zoeven. Heel veel plezier en veel genieten!! Alle liefs,
Cliff & Esta.

Het meisje die in het land zit waar het 4 grade is

Hallo lieve mensen, aan de andere kant van de wereld.
Hoe gaat het er mee. dat is eigenlijk een hele domme vraag want natuurlijk gaat het goed met jullie.
zwemmen jullie nog steets door de straten of is dat water al weer een beetje weg gestroomt
jullie denken waarschijnlijk 'wie is dit ???'
Loes ik moet je dan toch jouw te leur stellen
want ik ben het natuurlijk je aller liefste zus
juulupuul. En met mij gaat het echt fantasties
Ik geniet vol van het lekkeren weer wat we hier hebben en aan dat ik mijn tijd mag besteden aan school. Nee, het is hier kutterdekut
met mijn So week gaat het ook niet echt lekker.
maar dat komt wel goed ik heb 3 herkanzingen Oja ik heb gelukkig een baan kan bij Jamm gaan werken ook heel fijn. oja en ik ben morgen vrij ook heel leuk. nou verder gaat het hier zijn gang. Nou ik laat wel weer wat van me horen als ik weer iets leuks te melden heb
dag dag lieve mensen

simone

hahahahha = all I can say. Hier is het niet veel beter hoewel geen interessante hagelstenen want het is hier heet maat je wordt niet bruin vanwege een dikke laag smog en dat heeft er ook nog eens voor gezorgt dat ik weer helemaal spierwit ben... Maar vertel eens hoe zijn de aussies? nice right?! make me proud!
love you

Leo

heel herkenbaar de plaatjes van Melbourne en nog steeds een vaas met een miljoen aan dollars in het casino?
Regen in Melbourne hadden wij niet, kennelijk met jullie meegereisd :-(
Maar een schrale troost hier is het 0 graden...

Esta

Ha lieve Jits,

Hartstikke leuk om jullie verhalen te lezen uit het land waar ik ook graag een kijkje zou nemen!!! Misschien hebben jullie dé auto al gevonden/gekocht en buigen jullie je nu over kaarten om een leuke route uit te stippelen...... Het klopt dus dat het makkelijk is om contacten te leggen en aardige aussies tegen te komen. Het lijkt me leuk om ervaringen uit te wisselen en wellicht goede tips te krijgen.
Vandaag zag ik in Scheveningen de film Avatar, ik vond het indrukwekkend, filmisch schitterend,maar ook te lang, met herhalingen van steeds meer geweld.....
Leuk met zo'n 3 D brilletje op, ik had het niet willen missen.

Nu de gemeenteraads verkiezingen (gelukkig) achter de rug zijn komt er weer ruimte op de cultuurpagina, dus voor mijn verhalen. Doe nu zo'n 2 interviews per dag en moet maandag behoorlijk veel klaar hebben, dat wordt dus het weekend werken.....!
Gisteren is de verhuizer geweest en de verhuisdatum is nu officieel 27 mei. Gezien de vorderingen in het appartement, wordt het steeds aantrekkelijker om te verhuizen. Op 19 maart is de officiële opening van ons gebouw en zal ik dat voor de krant verslaan.

Lieve Jits, ik wens jou en Loes een spetterende rondreis, lekker weer, leuke ontmoetingen, kortom GENIETEN! Veel liefs, hartelijke groeten voor Loes en een dikke knuffel,
Esta