Loes en Jitske down under

Great Ocean Road

We zitten nu uit te brakken achter de computer, want gister hebben we onze laatste avond in Melbourne met onze nieuwe vrienden gevierd. Deze gezellige mensen hebben we ontmoet op onze trip naar de Great Ocean Road. Dat is een lange weg vlak langs de kust van Victoria, super mooi dus!

Onze trip begon goed met Late Lucas, die ons een uur achter op schema had gebracht door te lang in zn nest te blijven liggen. Maar voor onze geweldige reisleidster, Jude, was dit natuurlijk geen probleem. We waren met 22 personen (11 verschillende nationaliteiten)in een gezellig, klein busje. Eerste dag hadden we bagger weer! Bewolkt, maar gelukkig geen regen. We begonnen aan het einde van de Great Ocean Road, zodat we het lange rij-stuk eerst hadden (dus nog even de mogelijkheid om de oogjes toe te doen). 3 uurtjes later kwamen we bij ons eerste strand (door de bewolking helaas niet zo spektaculair), waar in de winter walvissen hun jonge baren. Toen hadden we een stop in een klein dorpje waar Jude boodschappen ging doen voor de avondbarbeque, en wij gelegenheid hadden om te eten. Daarna richting een slapende vulkaan gereden, waar we Koala's hebben geaaid(!), Emoes hebben weggejaagd en helaas geen kangaroes hebben gezien. De eerste kangaroe die we zagen, lag dood langs de weg, maar dit kon echter de pret niet drukken in onze feestbus. Er was een groepje van 5 gasten op de achterbank die gezellig aanwezig waren, de volle 2 dagen. Weddenschappen werden er afgesloten over dat niemand zou gaan slapen. Rond de middag begonnen we de officiele Great Ocean Road, die dus echt langs de kust loopt, prachtig uitzicht!
(Nieuwe stopwoordjes zijn: So Great, So Nice, So Beautiful, Unbelieveable, Awesome, So Pretty, I'wanna see a Kangaroo, Jude don't talk, put some music on!)
Helaas was het nog steeds bewolkt (en best wel koud langs de kust) dus het uitzicht was niet zo mooi als het had kunnen zijn. Maar nog steeds SOOO BEAUTIFUL!! Veel stopplekken gehad, maar door Late Lucas (en het niet zo op tijd terug komen van de groep), hadden we een hele krappe tijdslimit omdat we op tijd bij de Sunset moesten zijn. Dat betekende, heel snel koken met zn alle en de barbeque opeten in 7 min! Chaos, gehaast, maar uiteindelijk op tijd bij de 12 Apostles voor de sunset. Awesome, lekker rondgehangen met de steeds gezelliger wordende groep, aangezien de helft (die malle engelsen) al rond 12 uur aan de bier zat. 's Avonds met zn alle in het hostel gechilld en veel gelachen! Op het hoogtepunt van de avond hebben we het super mooie hostel op z'n kop gezet, door het nadoen van de emoe-weg-jaag-move en het zo snel mogelijk zitten op de grond bij het trekken van een 6. Rond 1en richting bed gegaan, want de volgende dag begon al vroeg. Loes een heerlijke actieve nacht gehad, lekker gekaart met zichzelf in haar slaap (heeeel vreemd), jits echt geslapen in ons verrukkelijke bed.

De 2e dag hadden we zon! JEEEEJ! Begonnen bij de 12 Apostles bij daglicht, daarna langs Shipwreck Coast gereden. De naam zegt het al, veel schepen gecrasht, mooie verhalen over survivors. Heerlijk met onze voeten in het helderblauwe water gezeten. Op het strand wat leuke springfotos gemaakt, waarna we richtingthe Rainforest zijn gereden. Bijzonder groen, veel gekke bomen, rottingsprocessen, weer even biologieles gehad, aardrijkskunde examen over de platentektoniek langsgekomen, it was a lot of fun. Rondlunchtijd gestoptinLorne, waar we met zn alle een frisse duik in denog redelijk koude oceaan hebben genomen.Daarna gestopt in Apollo bay, een surfersparadijs.Toen naar Loes grote liefde, de vuurtoren waar de serie; Around the Twist (voor deHoogkamers, even googlen) zich afspeelt, gereden. Een kopje thee gedronken at Bells Bay, DE plek om te surfen in Victroia. Hier ons eerste levende Kangaroos gespot! Daanra door Torquay (de plaats van alle hoofdkwartieren van de bekendste surfmerken als Rip Curl, Quick Silver, Billabong) gereden, waarna ons alleen nog maar een uurtje rijden terug naar Melbourne restte. Een onwijs gave, gezellige tour geweest!

Vanavond gaan we met de bus naar Sydney! We hebben zin om weer iets nieuws te zien, eerst alleen even 12 uurtjes in de bus....

simone

meisjes meisjes klinkt erg goed, jullie hebben nu ook van het goede leven kunnen proeven, REALLLYY NICE huh!
klinkt echt super! enjoy!

aldo

Van deze verhalen lust ik er elke dag wel één; zoals je je kunt inleven in jullie belevenissen! Reuze bedankt! En blijven genieten, hoor!
Liefs, Aldo

Gerda

Super meiden, goede keus The Great Ocean Road is prachtig (even weer Ned!!!!). Voor ons herkenbare plaatjes die we best wel nog even terug willen zien. Goede reis naar swinging Sidney!

Emilie

Meiden ik ben jaloers! Klinkt allemaal super gaaf, en de Around the Twist vuurtoren! (ik ken hem wel loes ;))
Have fun!

hetty

Zo meiden ,jullie krijgen de smaak te pakken. Wat een leuke en mooie foto's. Vooral van de 12 apostles.
Heerlijk om jullie reisverhaal te lezen ,zou zo mee willen reizen. Vooral als ik jullie heerlijk in de zon zie staan. Ben benieuwd naar jullie verhalen over Sydney.
Liefs

bernadet

Het ziet er wel allemaal heel gezellig uit zo.En Jitske gewoon lekker met Loes meepraten als zij praat in haar slaap.

Yvonne

Hai Lieve Jitske (en Loes) wat een prachtig land, wat een reis, geniet er van, jullie maken mooie foto's en leuke verhalen. Doei tot ziens, ik ga jullie de komende tijd volgen.
Groetjes van de soesterknollen

annabelle

Jullie maken siem en mij zelfs jaloers! haha. Ik herken die stopwoordjes trouwens;) Lees net over alle australische overstromingen, hoop dat jullie r niet teveel last van hebben! Have fun in Sydney, maar dat moet wel goedkomen met al die appetijtelijke surfdudes down under!