Fraser Island
We zijn net terug van een ontzettende gave trip naar het grootste zandeiland van de wereld: Fraser Island. We gingen met een self-guided tour, wat betekent 3 dagen met z'n 8en crossen in een toffe 4wheel drive jeep. We werden in een hele leuke groep ingedeeld (group C) met 2 zwitserse meisjes, 2 belgische meiden en 2 Italiaanse jongens. Je moest 21 zijn om de jeep te mogen besturen, dus dat konden we helaas niet doen, maar dat mocht de pret niet drukken.
De eerste dag moesten we om half 8 buiten klaarstaan, we kregen 2 uur inlichting over waar je wel niet allemaal een boete voor kon krijgen en dat er 7 doden waren gevallen in de afgelopen 8 maanden bij deze self-guide tours, erg positief dus allemaal. Om half 11 eindelijk vertrokken, bepakt en bezakt met eten, tenten en drank, de stemming zat er gelijk goed in. We waren met 5 groepen van 8 man, een gezellige groep! We waren nog geen 5 min op het eiland toen we voor de eerste keer vast kwamen te zitten in het zand, was even wennen, crossen over het strand. De eerste dag gereden tot Indiana Head, een hoge rots met super mooi uitzicht, waar we dolfijnen in de zee hebben gespot! Rond 3 uur al op de eerste campingplaats (was gewoon een strook zand direct achter de duinen, zonder douche of wc), want het werd vloed op het strand. Lekker gelunchd en gevoetbald, totdat het om half 6 al pikkedonker werd. Intussen galmde de muziek al uit de speakers van de jeeps en het feest kwam al aardig op gang. Onze auto was echt de partycar, iedereen verzamelde zich eromheen en dansde/zong mee met jitskes keigoede Dancemusic. De leukste groep na de onze was groep D (die elkaar allemaal bijnamen met een D hadden gegeven), waaronder 2 nederlandse gasten Daddy en Dingo, die we ook in Byron waren tegengekomen, 2 grappige Canadeze gasten Dino en Dolphin en nog wat meiden Dirty, Delicious, Dynamite en Delightful. Aangezien onze namen niet uitspreekbaar zijn voor buitenlanders, gaf Dino ons de namen Cougar, loes en Catwoman, Jits (wat later veranderde in Mom, aangezien ze heel gezellig met Daddy omging). De didgeridoo van Daddy bleek ook heel handig als limbostok! Rond 8 uur (het leek wel 11 uur) kwamen we erachter dat we nog moesten koken, dat werd dus BBQen in het licht van de koplampen van de jeep. Plassen moest met minimaal 2 man in de wildernis met gevaar voor eigen leven, want er liepen overal wilde Dingo's rond. We hadden trouwens de mooiste sterrenhemel ooit boven ons hoofd, je kon de hele melkweg zien! Doorgefeest tot in de late uurtjes.
De volgende ochtend al om 6 uur wakker door de warmte! De afwas van gisteravond stond nog op ons te wachten, dus die schoongemaakt in de zee, was een redelijk goed alternatief, hoefde je geen zout meer door je eten te gooien. Lake Mckenzie stond voor dag 2 op het programma, dus een voor een vertrokken de jeeps van het terrein, onze groep als laatste. Maar door de oplettendheid van Loes, viel heel ons schema in de soep. We reden langs de stopplaats voor Lake Wabby (wat voor dag 3 gepland stond) en Loes merkte op dat de 4 andere jeeps van onze groep daar stonden. Wij naar lake wabby, 30 min lopen, bleek het een heel andere groep te zijn! enige voordeel was dat we het hele meer voor onzelf hadden, op de Gooische boys na dan die we tijdens onze wandeling tot onze grote ergenis waren tegen gekomen. Na Lake Wabby toch nog maar naar Lake Mckenzie gecrossd, bleek dat je daarvoor een uur lang door elkaar geshaked moest worden. De inland-tracks van Fraser zijn bijna onbegaanbaar en moeten met geringe snelheid bereden worden. Dat laatste hebben onze chauffeurs even over het hoofd gezien. We hadden dan ook niet zoveel tijd. Toen we bij het meer aankwamen, vertrok net de laatste jeep van onze groep, we zouden ze later wel weer op de aangegeven campplaats zien. Korte tijd bij het super mooie, heldere meer gelegen, aangezien we voor het donker werd terug moesten zijn. Weer een uur door elkaar geschud, dit keer met de stress dat we niet op tijd bij de camping zouden aankomen. Maar al met al kwamen we net voor het donker werd (en begon te onweren) aan op de camping, waar de rest van onze groep dus niet bleek te zijn! Jits flink pissig aangezien haar dutch boy met wie ze de vorige avond had besteed, nergens te vinden was! Niet helemaal loes haar schuld, aangezien de andere groepen besloten hadden op een andere camping te gaan staan. Die avond wel heel lekker gegeten, wat ook wel mag als je 2 Italianen in je groepje hebt! Daarna begon het te regenen, dus zijn we om half 8 allemaal ons tentje in gekropen en in slaap gevallen. Gelukkig hadden we een super leuke groep, dus was het niet heel erg om afgezonderd van de rest te zijn.
Volgende ochtend (NIET)fris en fruitig vol goede moed om half 7 opgestaan, ontbeten en om 8 uur klaar om weer hobbelend naar lake Mckenzie te rijden. Daar lekker gerelaxed en aangezien het zo vroeg was, waren er nog niet veel mensen bij het meer. Daarna weer een race tegen de klok gehouden, omdat we om half 2 terug bij de Ferry moesten zijn. 5 min telaat, maar er was geen een jeep van onze groep te bekennen. Bleken die sukkels al een uur eerder van Fraser af te zijn gegaan. Nu waren wij officeel de laatste en Coolste groep! Door de haast hadden we geen tijd om te lunchen, dus nog even een cornflakes fight achterin de jeep gehouden, we moesten hem toch zelf schoonmaken. Eindelijk terug bij het bedrijf werden we door de andere groepen hard uitgelachen, omdat we ze waren kwijtgeraakt. Toch een super tijd gehad!
Terug in het hostel moesten we uren op een douche wachten omdat iedereen wilde douchen. Daarna hebben de Italianen nog pasta voor onze groep gemaakt, heel gezellig. Nog een kampvuurtje op het strand gemaakt samen met Dino, Dingo, Daddy, Julia (een nederlands meisje die we al eerder waren tegengekomen), de crew van het hostel en de rest van Group C. Leuke afsluiter van de Fraser tour!
We zitten nu in Hervey Bay, hebben helaas afscheid genomen van de leuke mensen van Fraser, maar daarvoor in de plaats zitten we nu wel heel relaxed in een private room, dus een eigen mini-huisje met badkamer, wc en 2persoonsbed. Het regent hier nu al 2 dagen, dus wij zijn ons huisje niet uit te krijgen. Hebben vannacht heerlijk het klokje rond geslapen, maar zijn nog steeds moe van het survivalen op Fraser!
Wat een ontzettend leuk, uitgebreid verslag over jullie verblijf op Fraser Island! Zo blijven genieten, hoor!
Liefs, Aldo
LIEVE MENSEN!!
ben ik weer;)
dit klinkt echt geniaal!! ik zal even mijn reactie record weer op zetten want dit kan natuurlijk niet!
ik mis jullie eigenlijk best wel! vooral op donderdag, en loes op vrijdag ochtend! Al heb ik nu heel veel voor school te doen dus echt uit gaan zit er ook niet echt in!
er is breaking news maar dat sms ik nog wel even! hihi!
dag schatten! tot bijna weer!
(naja bijna..)
He jitske ,leuk om te lezen , veel plezier in Australie Fraser island vond ik het leukste van mijn Australie reis Geniet ervan en pas goed op jezef! Liefs Tim
Gaaf die tour en zeker uit de buurt van de dingo's blijven . Je zal niet de eerste zijn die lekker opgepeuzeld wordt als ze honger hebben ! Heb je ze nog van dichtbij gezien? Nog 5 dagen dan komt Simone weer thuis. Veel pelzier samen !.
Hee jitske!
zag toevallig via hyves dat je lekker aan het reizen bent!!! heb even je verhaal gelezen over fraser! klinkt super super gezellig, leuk en lekker weer! nog gezwommen in de wild water baan? lack elly? geniet in iedergeval nog heel lang van het weer, de leuke mensen en van de mooie natuur!
heel veel plezier, ook met je reisbuddy
Kus Jip
Wanneer komt jullie nieuwe verhaal en foto's!
Tjop Tjop!